martes, 6 de marzo de 2012

COPA CATALANA, Crònica d'una compe anunciada...


1ª prova Copa Catalana d’escalada de dificultat Sala Golem dissabte 3 de març

Ja es pot dir al sac i ben lligat !!  Una jornada d’allò més agradable, en què tant escaladors com públic vam poder gaudir de l’arrencada del circuït de competicions catalanes d’escalada.

Després de llargues jornades de feina, pentinem el Golem per la visita  i a les 7:30 del matí obrim les portes d’una de les sales d’escalada més grans i vives del nostre país per a rebre la primera competició oficial d’escalada del circuït català 2012. Els equipadors Helena Alemán, Gerad Rull i Fèlix Obradó han preparat un gran nombre de vies de gran qualitat, especials per a l’ocasió.
 

Tot a punt per a una jornada ben plena d’esforç, espectacle i, evidentment, escalada.

El nou format de la competició que  la FEEC ha aplicat per primera vegada, dóna un resultat excelent: els competidors escalen més i esperen menys que mai. També poden gaudir d’una zona de velocitat oberta per tal que durant tot el matí els competidors puguin posar a prova la seva lleugeresa i rapidesa.

Al matí les categories sub 12 i sub 15 escalfen motors i a les 9:00 comencen les classificatòries. Cada grup té dues vies per intentar puntuar al màxim per la final. Tots escalen a flaix, que vol dir que un dels equipadors fa la via abans que ells, així tots poden veure com són els moviments. A partir d’aquí, tots amb les mateixes possibilitats, és qüestió d’esperar el seu torn i pujar fins ben amunt.


Amb dues o tres categories escalant alhora tot és molt fluïd i de seguida ens trobem els finalistes estudiant les vies que hauran de resoldre per tal de guanyar la prova. Aquest cop el recorregut és a vista, per això tots memoritzen els moviments que hauran de fer i tot seguit passen a la zona d’aïllament on, sense veure com els companys proven la via, esperen el seu torn.


A les 14:00 fem l’entrega de premis als competidors més joves, categories masculina i femenina de sub12 i sub 15. Malauradament, cap veterana ens va visitar. Entreguen els premis en representació de la FEEC Jordi Batalla, Marcial Alemán i Raquel Rio en nom de l’empresa Moaisrock, propietaris de la sala Golem.

Ja són les 15:00 i ara comencen els més grans. Ja tenim les categories sub 18, absolutes i veterans preparades per començar a escalar. El funcionament és exactament igual que al matí. Tant homes com dones disposen de dues vies a flaix per intentar classificar-se.


El públic es va animant i la sala s’omple de familiars, amics i curiosos de fora i del poble que gaudeixen veient el nivell d’aquests joves escaladors que apunten molt alt. La final, un autèntic espectacle de vies de sostre i desplom que fan apreciar de bon tros l'habilitat i la força dels competidors.

A les 19:30 es fa l’entrega de premis per finalitzar la festa. En nom de la FEEC ens acompanyen Jordi Batalla i Marcial Aleman ; en representació de l´Ajuntament d´Arenys de Munt, Josep Manel Ximenis (batlle), Alfons Molons i Sílvia Vàzquez (1r i 2a tinent alcalde); Albert Roig i Lluís Clopés com a representants  dels muntanyencs de la vila i Moisés Jiménez com a director de la sala d’escalada Golem.

Després de la primera prova de la Copa Catalana d’Escalada de Dificultat a casa nostra, volem felicitar i agrair a tots els competidors i competidores per l’espectacle que ens van oferir. Ha estat un plaer treballar per poder oferir a tots una sala plena de color i escalada, fent, cada dia, que el nostre local sigui un referent i promotor d’aquest gran esport. Feu viure el Golem amb nosaltres!! Veniu i escaleu.Totes les fotografies són obra de Montse Salguero. Gràcies per la gran feina feta!


No hay comentarios:

Publicar un comentario